top of page

Nele vandeneede

Nele is een crossover creative professional. Als sociaal geëngageerd kunstenares ontwerpt zij oplossingen voor complexe vraagstukken. Momenteel richt Nele zich op het voedselvraagstuk rondom 'voeding en gezondheid'. Nele tracht ieder kind en jongere op een kunstzinnige manier in aanraking te brengen met eten. Dat doet zij door kinderen te betrekken in projecten met koks en kunstenaars. Tevens leidt Nele de kok van de toekomst op, de zgn. Social Chef, door deze te laten acteren in het sociale domein. Nele zet kunsteducatie, spelprincipes en design thinking in om deze kok te emanciperen naar een meer spelende kok, die als archetype (held) maatschappelijke invloed uitoefent op, in dit geval, leefstijl en preventie.

Nele onderzoekt de mens en de wereld om zich heen door eindeloos veel vragen te stellen. Door te denken - kritisch en reflectief, door te doen - empathisch en verbindend, door te dromen - groots en kleurrijk, door te durven - enthousiast en vol overgave. Nele leidt door de ander te volgen en van daaruit samen in beweging te komen. Met kunst als instrument de ander meevoeren; in lijf en in geest.

Nele is oprichter van de onderneming en het gezicht achter de creatieve concepten. Naast regisserende en creërende taken voert Nele onderzoek uit, geeft ze training en advies en verspreidt ze haar verhaal en missie als enthousiast spreker.

​​

Dans het leven!

Nele

Curriculum Vitae

 

Nele Vandeneede (BE, 1993) studeerde in 2015 cum laude af aan de Fontys Academie voor Danseducatie, Tilburg. De eerste vijf jaren van haar carrière was zij met name actief binnen het educatieve en sociale veld als choreograaf, docent en danser. Vanuit een grote fascinatie voor voeding behaalde Nele in 2021 haar certificaat tot Food Designer vanuit een verkorte opleiding onder leiding van Marije Vogelzang (ondersteund door de Design Academy Eindhoven 'Food Non Food'). In 2022 voltooide Nele de Masteropleiding Crossover Creativity aan de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht. Sindsdien combineert zij deze twee grote liefdes - (dans)kunst en voedsel - binnen sociaal maatschappelijke projecten. 

Als eeuwige student schoolt Nele zich geregeld bij. Zo verdiepte ze zich ook in de basisprincipes van systemisch werken: organisatie- en familieopstellingen (NLP, Persoonlijk Leiderschap en Innerlijk Kindwerk), oa. aan de Ynnergy Academy. Daarnaast volgde ze de cursus 'Creatief Culinair Denken en Smaaktheorie' aan de Academie voor Gastronomie, o.l.v. grootmeesters Angélique Schmeink en Dr. Peter Klosse.

Nele combineert het ondernemerschap met een parttime aanstelling als docent Ontwerpgericht & Arts-Based Onderzoek, Internationaal Cultuurmanagement en Social Design aan de HKU Kunst & Economie.

>> Terug

bottom of page