top of page

Nele vandeneede

Nele is een crossover creative professional. Als sociaal geëngageerd kunstenares ontwerpt zij oplossingen voor complexe vraagstukken. Momenteel richt Nele zich op het voedselvraagstuk rondom 'voeding en gezondheid'. Middels haar concept 'Social Chef' tracht zij de kok van de toekomst op te leiden en te laten acteren in het sociale domein. Nele zet kunsteducatie, spelprincipes en design thinking in om deze kok te emanciperen naar een meer spelende kok, die als archetype (held) maatschappelijke invloed uitoefent op, in dit geval, leefstijl en preventie.

Nele onderzoekt de mens en de wereld om zich heen door eindeloos veel vragen te stellen. Door te denken - kritisch en reflectief, door te doen - empathisch en verbindend, door te dromen - groots en kleurrijk, door te durven - enthousiast en vol overgave. Nele leidt door de ander te volgen en van daaruit samen in beweging te komen. Met kunst als instrument de ander meevoeren; in lijf en in geest.

​​

Dans het leven!

Nele

Curriculum Vitae

 

Nele Vandeneede (BE, 1993) studeerde in 2015 cum laude af aan de Fontys Academie voor Danseducatie, Tilburg. In 2021 behaalde zij haar certificaat tot Food Designer vanuit een verkorte opleiding onder leiding van Marije Vogelzang (ondersteund door de Design Academy Eindhoven 'Food Non Food'). In 2022 voltooide Nele de Masteropleiding Crossover Creativity aan de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht. 

Als eeuwige student schoolt Nele zich geregeld bij. Zo verdiepte ze zich in de basisprincipes van systemisch werken: organisatie- en familieopstellingen (NLP, Persoonlijk Leiderschap en Innerlijk Kindwerk), oa. aan de Ynnergy Academy. Momenteel volgt Nele de cursus 'Creatief Culinair Denken en Smaaktheorie' aan de Academie voor Gastronomie, o.l.v. grootmeesters Angélique Schmeink en Dr. Peter Klosse.

Nele combineert het ondernemerschap met een parttime aanstelling als docent Ontwerpgericht & Arts-Based Onderzoek, Internationaal Cultuurmanagement en Social Design aan de HKU Kunst & Economie.

>> Terug

bottom of page