top of page

social chef

 

Uitvoeringen waarin de Social Chef acteert

Project in ontwikkeling. Meer info volgt.

Middels een educatieve voorstelling voor basisschoolkinderen wordt de wondere wereld van voedsel verbeeld en beleefd. Deze voorstelling wordt gespeeld door een kok, danser en violist. Na afloop van de voorstelling gaan de kinderen zelfstandig aan de slag met het creëren van eigen kunstzinnige, gezonde, multiculturele gerechten.

 

Opleiden van de Social Chef

Project in ontwikkeling. Meer info volgt.

Vanuit een pilotproject i.s.m. De Rooi Pannen, Tilburg wordt kunst en koken nader tot elkaar gebracht. De student koks worden geïnspireerd door een dansvoorstelling waarna ze reflecteren op deze kunstbeleving en de ervaring relateren aan hun eigen makerschap en rol als kok. In week 2 en 3 van het project vertalen ze deze kunstervaring naar een eigen concept, waarbij ze samenwerken met kinderen van de basisschool. De kinderen brengen als het ware het hoofdingrediënt, een verhaal en eerste opmaak ideeën in en samen werken ze verder aan een nieuwe creatie.

 

In het najaar volgt eveneens een pilotproject van 10 weken i.s.m. Koning Willem I College, Den Bosch. Hierbij verplaatst de kok het restaurant naar de wijk om daar samen te werken met kunstenaars aan een sociaal vraagstuk.

Onderzoeken van het profiel Social Chef

Project in ontwikkeling. Meer info volgt.

Samen met verschillende opleidingen (PO-VO-MBO-HBO-WO) wordt momenteel een onderzoekslab opgezet om het profiel 'Social Chef' te onderzoeken. Tevens worden daarbij de mogelijkheden onderzocht om dit alles onder te brengen in een vast pand in Tilburg.

>> Terug

K32.jpg
k31.jpg
bottom of page