top of page

print

PRINT (2020) is een interactieve performance over dierlijkheid waar dans en collage samenkomen.

Drie eigenzinnige dansers zoeken naar interactie met elkaar, met hun omgeving en met de omstanders. Vanuit dierlijkheid ontstaat een spel van aftasten, van verleiden, van uitdagen. Een uitnodiging om instinctgedrag te kopiëren en wisselwerkingen te stimuleren. Tegelijkertijd ontwikkelt zich in diezelfde omgeving een interactie tussen twee beeldend kunstenaars, het publiek en een kopieertoestel. In een race tegen de klok worden zoveel mogelijk lichaamsdelen geprint met als doel levensgrote collages te maken. Deze collages zijn geïnspireerd op de dansers in hun speelveld en moeten voor middernacht gerealiseerd worden.

Een mens, een dier en een kopieermachine.
Ze hebben één ding gemeen met elkaar.
Ze laten allemaal een print achter.

Hoe beïnvloeden het publiek, de dansers en het kopieertoestel elkaar? In PRINT wordt de toeschouwer uitgedaagd om de ene na de andere print achter te laten. Welke print laat jij na? En welke print wil jij nalaten?

 

Choreografie: Nele Vandeneede

Dans: Laura De Vos, Rosalie van Wamel & Phapbi Ngo

Collage: Bas Steens en Daan van Bommel

In samenwerking met: Café Het Hijgend Hert & Cultuurnacht Breda

Tijdens het maken van een lange reis door Zuid-Amerika ontdekte Nele een grote fascinatie voor dieren. Hun bewegingstaal, hun gedrag en de manieren waarop zij communiceren, inspireerde haar zodanig dat zij een onderzoek startte naar verschillende diersoorten. PRINT is de start van dit onderzoek naar dierlijkheid in interactie met haar omstanders en omgeving.

PR: 

Flyer & trailer: Daan van Bommel & Bas Steens

Aftermovie & soundtrack: Ruben Steens

Foto's: Ugo Petronin

<<  Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRINT
bottom of page