top of page

planeet smaak

Planeet Smaak (2023) is een educatieve voorstelling voor basisschoolkinderen (groep 1 t/m 8) en gaat over de reis naar een nog onbekende wereld voor Laura. Ze komt in de wondere wereld van smaken terecht en balanceert daarbij tussen realiteit en droom. Middels de muziek leert Laura alle smaken kennen. Deze kleurrijke belevingen – zoet, zuur, pittig, vet, zout, bitter, umami – ontvoeren Laura naar een avontuurlijke droomwereld. Eens een smaak ontdekt, gaat Laura deze verder onderzoeken met de kok in de keuken.

Planeet Smaak is ontwikkeld met de idee om op een kunstzinnige manier kinderen in aanraking te brengen met gezonde voeding en daarbij spelenderwijs voedseleducatie aan te bieden. De voorstelling is een op zichzelf staand product, maar kan tevens worden uitgebreid met een extra educatief programma. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Nota: Planeet Smaak wordt ondersteund door het Tilburgs Preventieakkoord en is opgenomen in het gezonde schoolprogramma van GGD Hart voor Brabant en JOGG Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst.

 

Concept & regie: Nele Vandeneede

Dans: Laura Heider

Muziek: Bo van den Abbeelen

Gastronomie: Annabelle van der Lely

Partners: Basisschool KoningshavenFactorium Cultuurmakers, Gemeente TilburgGGD Hart voor BrabantJOGG, 

Fontys Academie voor Danseducatie, Goei Eete

Video: Thuur Kurvers

>> Terug

Aftermovie Projectweek

Trailer

bottom of page