top of page

kijk in mijn ogen

KIJK IN MIJN OGEN (2019) is een kunstproject met, voor en door kinderen en ouderen, ontwikkeld door PRA Muziektheater.  In Project Kijk in mijn ogen ontmoeten ouderen en kinderen elkaar tijdens een voorstelling. Vooruitlopend op de voorstelling krijgen de kinderen workshops op school. Een gesprek wordt geopend over aanraken en het contact tussen generaties. Via dans en muziek komen de kinderen tot fysiek contact en tot zachtheid. Ook de ouderen krijgen een dansrepetitie. Ze hebben nog nauwelijks fysiek contact en ervaren dankzij de dans hoe het is om aangeraakt te worden.

In navolging op dit reeds bestaande project ontwikkelde ik een vervolgtraject dat plaatsvond na deze voorstelling. Het doel van dit vervolgtraject was de relatie tussen kind en oudere te verduurzamen door middel van dans. Er werd gestreefd naar een diepgaande kunstbeleving. Het traject bestond uit drie dansworkshops, met als hoofdthema 'kennismaking'. De subthema's 'heden-verleden en jong-oud' waren oa. inspiratiebron om fysiek, verbaal en artistiek met beide doelgroepen aan de slag te gaan en elkaar zo beter te leren kennen. Met een team van 8 dansdocenten werden de vervolgworkshops verzorgd in 15 verschillende zorghuizen in heel Noord-Brabant.

"In dans ontmoet je elkaar. Project Kijk in mijn ogen bevestigt deze stelling. Het is een project dat raakt, dat beweegt, dat verbindt! Ik kijk terug op vele magische momenten, ontroerend en humoristisch tegelijkertijd!" - Nele Vandeneede

 

Werkzaamheden binnen dit project:

Projectleiding - Vervolgtraject Kijk in mijn ogen

- Programmatie voorstellingen en vervolgtraject
- Productie
- Ontwikkeling vervolgtraject
- Coördinatie & communicatie
- Uitvoering
- Begeleiding docenten & stagiaires

<<  Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page