top of page

eigen-wijs

EIGEN-WIJS (2019)

Geïnspireerd op de animatiekortfilm ‘Alike’ ontstond het idee om 'Eigen-Wijs' te creëren. Een muziek- en dansvoorstelling waar kleur metaforisch wordt gebruikt om de creativiteit in iedere mens weer te geven. Zichtbaar is de kleur waar wij allen over beschikken. Van groot belang is hem te verspreiden en vooral niet te verliezen.

Concept, regie en choreografie: Nele Vandeneede

Dans: Saskia, Marcia, Winke, Sanne, Leoni, Ingeborg (DANSLAB - productiegroep) + Katja, Tess, Sara, Sascha, Eline, Mieke, Eva, Justi, Carmine, Erik, Cees, Eline F.

Muziek: Louise Donker, Marc van Tilborg, Arjan Janissen + leerlingen kinder- en tienerkoor

In Eigen-Wijs ontmoeten vele verschillende generaties elkaar. De fascinatie voor kunst brengt hen samen. Jong en oud leren van elkaar, inspireren elkaar, dansen en zingen met elkaar. Op een eigen, wijze en eigenwijze manier… In deze intergenerationele en interactieve voorstelling staat niet alleen het kijken, maar ook het zelf beleven en ervaren van de muziek- en danskunst centraal.

Eigen-Wijs werd gecreëerd in opdracht van Factorium Podiumkunsten en speelde 3x op hun 150 jarig Jubileumfeest. De voorstelling werd uitgevoerd door 18 mooie dansers tussen 3 en 71 jaar oud en muzikaal begeleid door 20 prachtige kinderstemmen.

Reacties:

"Jullie waren voor mij het absolute hoogtepunt van de dag. 150 jaar Factorium was zichtbaar in toen, nu en straks."

"Mijn dank, waardering en complimenten; applaus!!!"

"Dit is waar het om draait binnen Factorium. Voorstelling 'Eigen-Wijs' bracht dit naadloos in beeld."

"Een prachtige ervaring voor onze dochter waar ze nog lang over zal napraten."

<<  Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page