top of page

danskunst

DANSKUNST (2018) is een educatief project waarbij dans en beeldende kunst elkaar ontmoeten. Het project is ontwikkeld voor de basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 en bestaat uit verschillende onderdelen.

 

  • Het behandelen van een lesbrief in de klas, samen met de groepsleerkracht, ter voorbereiding van een bezoek aan Museum De Pont en aan de dansvoorstelling Ehm (10+).

  • Een bezoek aan Museum De Pont met aansluitend de dansvoorstelling Ehm (10+), geïnspireerd op enkele kunstwerken uit het museum, en een afsluitend nagesprek met de dansers.

  • Een verwerkingsworkshop op school, verzorgd door de dansdocent en geïnspireerd op het museumbezoek en de bijhorende dansvoorstelling.

  • Een dansworkshop op school, verzorgd door de eigen groepsleerkracht. Voorafgaand aan het gehele project heeft een deskundigheidsbevordering plaatsgevonden. Deze zorgt ervoor dat leerkrachten gerichte handvaten en dansopdrachten meekrijgen om zelfstandig aan de slag te kunnen met hun leerlingen.

Concept, regie & projectleiding: Nele Vandeneede

Choreografie: Nele Vandeneede

Dans: Margot Kerstens & Hannah Zwaans

In samenwerking met: Het Kunstpodium Dongen, alle 12 basisscholen van Dongen, Museum De Pont & Fontys Academie voor Danseducatie Tilburg

Project Danskunst kreeg extra financiële ondersteuning van de Gemeente Dongen.

PR: 

Flyer: Studio Hello Yello

Trailer: Ennya Larmit Films

Foto's: Nina van der Heijden

<<  Terug

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DansKunst - Ehm (10+)
bottom of page